Bo 40 milijonov za Pragersko porabljenih drugje

Na Pragerskem bi morali prihodnje leto dobiti prenovljeno železniško vozlišče z dvema novima peronoma, podvozom, podhodom s stopniščem in dvigalom, nadgrajenimi tiri in tirnimi napravami, nadgrajenimi signalno-varnostnimi in telekomunikacijskimi napravami, obnovljenim postajnim poslopjem, protihrupno zaščito. A se izvedba posodobitve zaradi nerazumno dolgega čakanja pri pridobivanju okoljevarstvenega soglasja zamika. Ping pong med investitorjem, torej Direkcijo za infrastrukturo Republike Slovenije in Arsom traja že skoraj tri leta.
Na DrSi zagotavljajo, da so oddali obsežno, a korektno vlogo. A se je najprej zapletlo pri protihrupni zaščiti. 22 mesecev po oddaji vloge za okoljevarstveno soglasje, je Arso našel novo težavo. Zaradi vsega naštetega je prekipelo krajanom Pragerskega, ki si želijo obnovo vozlišča, ki bi izboljšalo varnost in kakovost življenja v kraju.
O problemu so na včerajšnji seji občinskega sveta Občine Slovenska Bistrica razpravljali tudi občinski svetniki, civilna iniciativa s Pragerskega in predstavnik DrSi.
Projekt je ocenjen na več kot 60 milijonov evrov, na razpolago pa je okoli 40 milijonov evropskih kohezijskih sredstev. Je lahko zajetna evropska pogača tisto, zaradi katere nekateri namenoma zavlačujejo s projektom? V DrSi pravijo, da jim zaenkrat še ne gori pod nogami. Je pa vse odvisno od zahtev Agencije Republike Slovenije za okolje.
V Civilni iniciativi upajo, da se bo to tudi zares zgodilo in ne bodo več talci birokracije. V nasprotnem primeru so pripravljeni tudi na konkretne ukrepe.

Deli s prijatelji: