22 let Občine Cervkenjak

Občina Cerkvenjak je ena tistih Slovenjegoriških občin, ki so leta 1998 nastale z odcepitvijo od matične občine Lenart. Čeprav se je odločitev takrat morda zdela kot nekoliko tvegana, pa občine 22 let kasneje dokazujejo, da so lokalne skupnosti samostojnost dobro izkoristile. Da so na dobri poti so prepričani tudi v občini Cerkvenjak, kjer so včeraj obeležili osrednji občinski praznik.
Čeprav je bilo dogajanje zaradi nedavne epidemije koronavirusne bolezni letos nekoliko skromnejše kot minula leta, so občinski praznik v Cerkvenjaku vseeno praznovali. Prvič na novem trgu pred občino, ki je nastal soočasno z obnovljeno regionalno cesto skozi kraj. Slednja je bila v minulem letu največja investicija v občini, obeta pa se že nova.
Energetska sanacija šole ni edina načrtovana investicija, do naslednjega občinskega praznika naj bi se v Cerkvenjaku še veliko zgodilo. Uresničevanje ciljev Občine Cerkvenjak bo sicer letos zaradi višjih povprečnin še nekoliko lažje.
Na slavnostni seji so, tako kot je že v navadi, podelili tudi priznanja najuspešnejšim dijakom in študentom ter prizadevnim posameznikom in društvom. Srebrni grb občine Cerkvenjak je za uspešno 20 letno neprekinjeno delo prejel Nogometni klub Cerkvenjak.
Ob slavnostni seji je v Cerkvenjaku potekala tudi slovesna maša ob občinskem prazniku in 15. »Turnir Zorman« v malem nogometu. Prireditev se je, kot je to že v navadi, udeležil tudi poslanec državnega zbora Franc Breznik, ki stanuje v občini Cerkvenjak. Prepričan je, da je Cerkvenjak spisal uspešno zgodbo.
Prireditve v okviru 22. občinskega praznika se bodo sicer odvijale še do sobote, ko bo dogajanje sklenil zaključek 12.nogometne šole v Cerkvenjaku.

Deli s prijatelji: